Som hon drack – kvinnor, alkohol och frigörelse av Lisa Wiklund & Jenny Damberg

Som hon drack - kvinnor, alkohol och frigörelseNummer: 5925
Titel: Som hon drack – kvinnor, alkohol och frigörelse
Författare: Lisa Wiklund & Jenny Damberg
Förlag: Atlas
Utgivningsår: 2015
ISBN: 978-91-7389-498-2
Betyg: 4 av 5

Bokens första mening:
Den 1 oktober 1955 ändrades lagen.

Om boken:
Från söt likör till tequilashots generationer av kvinnor har fått kämpa för rätten att ta ett glas utan att dömas ut som sedeslösa. I ett halvt sekel har kvinnor haft samma juridiska rätt att dricka sprit som män, men värderingar förändras inte över en dag. En tjej på after work var ingen vanlig syn ens på 1980-talet. På senare år är lådvinsfällan bara ännu ett exempel på hur kvinnors drickande utmålas som ett större problem än mäns. För att inte tala om kontroverserna kring amning och alkohol.Som hon drack berättar 60 år av svensk dryckeshistoria och hur den hör ihop med kvinnors möjligheter att ta plats i offentligheten. Hur vi dricker säger en hel del om samhället i stort, och kvinnors drickande har gått hand i hand med politisk, social, ekonomisk och sexuell frigörelse.

Min åsikt:
Mycket intressant!!!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar