Till Isola av Madeleine Hessérus

Nummer: 57
Titel: Till Isola
Författare: Madeleine Hessérus
Förlag: Natur och kultur
Utgivningsår: 2004
ISBN: 9127099296
Betyg: 5 av 5


Om boken:

Tessa Björk drabbas plötsligt av en oförklarlig allergi, en överkänslighet för storstaden och dess stressade livsvillkor. Hennes äktenskap präglas av tidsbrist, vänner och släktingar har inte tid med annat än sina egna hektiska liv och hon är ständigt jagad av bildskärmar, mobiltelefoner och möten. Sakta men säkert nöts hennes kropp och själ ner. En dag brister det för henne och hon flyr staden, till fots och längs motorvägen, mot allt ödsligare trakter. I denna nya – och ibland skrämmande – värld konfronteras hon med udda och annorlunda existenser, och hon upplever helt nya djup i tillvaron när hennes kropp prövas av fysiska umbäranden. Naturen är en kraftfull medspelare i Tessa Björks utveckling mot något nytt, något mer ärligt än den person hon var när hon lämnade storstaden. Lite i taget förvandlas hon av sina upplevelser till något annat, något väsensskilt den urbana människan.

Min åsikt:
En bok om Tessa och hennes resa bort från storstaden, stressen, kraven, teknologin och ut i skogens inre.

En mycket bra bok, inspirerande.

Vald till månadens bok i april 2005.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar