Tschick av Wolfgang Herrndorf

TschickNummer: 5954
Titel: Tschick
Originalets titel: Tschick
Författare: Wolfgang Herrndorf
Översättare: Anna Hörmander Plewka
Förlag: Nilsson
Utgivningsår: 2010/2015
ISBN: 978-91-88155-01-6
Betyg: 5 av 5

Bokens första mening:
Det första som känns är lukten av blod och kaffe.

Om boken:
Maik Klingenberg är inte särskilt populär. Han har inga vänner, klasskamraterna skrattar åt honom i skolan och han får aldrig vara med på deras fester. Nu är det första dagen på sommarlovet och han är ensam hemma i villan, hans mamma har åkt iväg till rehab och pappan är på affärsresa med sin unga älskarinna. Då dyker plötsligt Tschick upp, den tysk-ryske pojken från höghusområdet på fel sida spåren i Hellersdorf. I en stulen Lada ger de sig oinbjudna iväg till födelsedagskalas hos Tatjana flickan som Maik är upp över öronen förälskad i. Därefter bär det av i rasande fart genom den tyska landsbygden, i riktning mot sydost, till Valakiet där Tschicks morfar bor. En färd som kommer att förändra livet för dem båda.

Min åsikt:
Stark, fängslande & fantastisk!!!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar