FörstföddNummer: 5975
Titel: Förstfödd
Författare: Filip Alexanderson
Förlag: Norstedts
Utgivningsår: 2015
ISBN: 978-91-1-306810-7
Betyg: 4 av 5

Bokens första mening:
Hon stapplade fram i mörkret med barnet i famnen.

Om boken:
Tjugofemårige juridikstudenten Jonas jobbar svart på byggen för att kunna försörja sin sjuka mamma. En dag råkar han ut för en svår olycka men överlever mirakulöst. Hans tillvaro vänds upp och ner och han måste försöka förstå vem han är och vad som händer med honom. Snart inser Jonas att han är jagad och han tvingas ut på en flykt som tar honom in bland Stockholms skuggsidor.

I en annan del av staden är den tidigare polisen Viveca Eldh på jakt efter en person som bränner ut ensamma uteliggare med högspänning. När hon får i uppdrag att utreda ett otäckt ritualmord väcks händelser ur hennes förflutna till liv.

Min åsikt:
En riktigt fängslande & spännande debut!!!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone