Däruppe är det tyst av Gerbrand Bakker

Däruppe är det tystNummer: 5813
Titel: Däruppe är det tyst
Originalets titel: Boven is het stil
Författare: Gerbrand Bakker
Översättare: Per Holmer
Förlag: Nilsson
Utgivningsår: 2006/2015
ISBN: 978-91-88155-02-3
Betyg: 4 av 5

Bokens första mening:
Jag har burit pappa ditupp.

Om boken:
När Henk, blott nitton år gammal, dör i en bilolycka tvingas hans bror Helmer ge upp litteraturstudierna och ta över hemma på gården. Många år senare lever Helmer kvar ensam med sin gamle far och endast några enstaka kor, en skock får, sina två älskade åsnor och det platta vidsträckta landskapet som sällskap. En dag bestämmer han sig för en förändring, han bär upp den sängliggande fadern till ett rum på ovanvåningen och börjar städa ut de gamla möblerna. Strax därefter får han ett brev från Riet, som en gång i tiden var förlovad med Henk. Det var hon som körde bilen den där ödesdigra dagen. Han har inte hört av henne sedan hans far bad henne lämna huset och aldrig mer återvända. Nu vill hon komma på besök. Och däruppe är det tyst.

Min åsikt:
Stark, fängslande & välskriven!!!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar