Skugga av Karin Alvtegen

Nummer: 442
Titel: Skugga
Författare: Karin Alvtegen
Förlag: Natur och kultur
Utgivningsår: 2007
ISBN: 978-91-27-08864-1
Betyg: 3 av 5Om boken:

Nobelpristagaren Axel Ragnerfeldt har allt han någonsin kunnat drömma om. Älskad, beundrad och högaktad för sina böcker kan han på ålderns höst se tillbaka på ett långt liv kantat av framgång. Han är arbetarsonen som tack vare sin flit blev en nationalikon för hela det svenska folket, en man vars ryktbarhet är så stor att ingen i hans närhet kan undgå att påverkas av den.
I skuggan av Axels framgångar lever sonen Jan-Erik, som försörjer sig på att förvalta faderns livsverk. I bakgrunden finns också modern Alice, Jan-Eriks bedragna hustru Louise och dottern Ellen. Tillsammans upprätthåller de bilden av den litteräre giganten, men så avlider en ensam åldring och ett ödesdigert händelseförlopp sätts igång. I kvarlåtenskapen hittas uppgifter om familjen Ragnerfeldt som tyder på en långt mörkare historia än den ljusa framgångssagan, en historia som rymmer fasansfulla hemligheter, svek, lögner och död…

Min åsikt:
Jag tycker inte att den här boken når upp till den spänning och glans som hennes tidigare böcker gjort.
Men den är helt ok.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar