John Lennon var min bror, jag svär! av Bengt Nyman

Nummer: 445
Titel: John Lennon var min bror, jag svär!
Författare: Bengt Nyman
Förlag: Premium Publishing
Utgivningsår: 2007
ISBN: 978-91-89136-31-1
Betyg: 4 av 5


Om boken:

Om Erik bara hållit hemligheten för sig själv. Ingen tror ändå på att John Lennon har en yngre bror i Småland, hundratals mil från Liverpool. Och varför berättar inte Erik den stora nyheten förrän efter The Beatles genombrott? Raggar´n spöar upp honom och modskamraterna undviker honom. Systrarna idiotförklarar honom och föräldrarna för långa resonemang om vad som kan hända i puberteten. Till slut blir det för jobbigt för Erik.
Många år senare vaknar han upp på mentalsjukhus. Psykiatrikern Lennart ska föra honom tillbaka till den person han en gång var. Erik får välja på att följa med på resan tillbaka och nå friheten där ute, eller att vidhålla sitt broderskap med John och då fortsätta ett liv inne i institutionernas mörker. För vem tror på en galning, som påstår sig vara bror med john Lennon?

Min åsikt:
Boken utspelar sig delvis här i Nässjö där jag bor men mest i Eksjö, vilket är roligt och intressant.
Lite smått förvirrande emellanåt men det är ju nästan givet när det handlar om en människa inne på ett mentalsjukhus.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Ett svar på “John Lennon var min bror, jag svär! av Bengt Nyman“

  1. Sven Yvling skriver:

    Mycket bra bok, läs och minns 1970.talet.

Lämna ett svar