Flickan som inte fick finnas av Ethel G. Ericsson

Nummer: 447
Titel: Flickan som inte fick finnas
Författare: Ethel G. Ericsson
Förlag: Norstedts
Utgivningsår: 2007
ISBN: 978-91-1-301683-2
Betyg: 5 av 5


Om boken:

Fru Lindström. Ni är 38 år och ni har fått en välskapt son. Det är det enda barn ni kommer att vara mor till. Nöj er med den här fine pojken.

Plattsättare Ferdinand Lindström hustru Alice fått höra dessa allvarsord från sin läkare. Mot alla odds blir hon gravid igen och föder eden oönskade dottern Ethel.
Alice, som lider av nervösa besvär och missbrukar sprit och tabletter, kommer aldrig att kunna ta den lilla Ethel till sig. Hån, kränkningar och fysisk misshandel blir den lilla flickans vardag. Ethel gör dock allt för att dölja vad som pågår i hemmet ända tills den dag hon inte orkar längre. Tretton år gammal försöker hon ta sitt liv, men hennes älskade pappa Ferdinand räddar henne ur en snödriva.

Flickan som inte fick finnas är berättelsen om Ethels första tretton år i livet. Det är en berättelse om utsatthet, våld och galenskap, men också om kärlek, styrka och en obändig vilja till överlevnad, mitt i all bedrövelse. En norrländsk barndomsskildring i Mikael Niemis anda där djupaste mörker blandas med den svartaste humor.

Min åsikt:
En intressant och skrämmande sann berättelse om en liten flickas uppväxt fylld med misshandel och utanförskap.
Den är så hemsk och så otroligt intressant och samtidigt berörande.

En bok värd att läsa.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Ett svar på “Flickan som inte fick finnas av Ethel G. Ericsson“

  1. Marie Nordin skriver:

    En mycket gripande bok..Jag är själv uppväxt där och kände Ethel, jag läste och visste på vilka platser hon skrev om och kunde skapa bilderna till. Jag önskar att jag då vetat vilket helvete du gick igenom Ethel. Kram på dig!!

Lämna ett svar