Den tionde kretsen av Jodi Picoult

Nummer: 448
Titel: Den tionde kretsen
Författare: Jodi Picoult
Förlag: Wahlström & Widstrand
Utgivningsår: 2007
ISBN: 978-91-46-21590-5
Betyg: 4 av 5


Om boken:

Trixie Stone är en omtyckt och amitiös fjortonåring, en riktig önskedotter. Men när Jason, skolans beundrade hockeystjärna, gör slut rasar hennes värld samman och hennes beteende blir allt mer destruktivt. Hennes pappa Daniel väljer att inte se dotterns plötsliga förändring, precis som han väljer att inte se att hustrun Laura har en kärleksaffär.
När Trixie blir våldtagen på en fest tvingas föräldrarna att inte bara ta itu med sin dotters fysiska och psykiska trauma, utan också med sina egna problem. För Daniel innebär det att återuppväcka sin barndom i den lilla byn i Alaska, där isolering och ensamhet gjorde honom till en aggressiv enstöring – tills kärleken räddade honom till en ny tillvaro. Och Laura måste bestämma vad som är viktigast: att tillfredställa sina egna personliga önskemål, eller att försöka uppfylla de krav hennes familj ställer på henne.

Min åsikt:
En historia om vad som händer i en familj då dottern blivit våldtagen.
Den är intressant, spännande och berörande.

Känns annorlunda med serierna i boken, det ger pluspoäng.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar