Bad Feminist av Roxane Gay

Bad FeministNummer: 6005
Titel: Bad Feminist
Originalets titel: Bad Feminist
Författare: Roxane Gay
Översättare: Helena Hansson
Förlag: Albert Bonniers
Utgivningsår: 2014/2015
ISBN: 978-91-0-015232-1
Betyg: 4 av 5

Bokens första mening:
Världen förändras snabbare än vi kan fatta, och den förändras på ett väldigt komplicerat sätt.

Om boken:
”Jag är en dålig feminist, för jag vill inte bli satt på en feministpiedestal. Folk som sätts på piedestaler förväntas posera perfekt. Sedan puttar man ner dem när de klantar till det. Jag klantar till det hela tiden. Betrakta mig som redan nerputtad.”

I sin hyllade essäsamling skriver Roxane Gay om allt från Alfapet, fat camps, våldtäkter, Bill Cosby, Hungerspelen och Femtio nyanser av honom, till varför man gillar hiphop fast man vet att texterna är sexistiska. Det handlar om kön, politik, etnicitet och sex. Det är sylvasst, roligt, gravallvarligt, beläst och lättsamt, strängt och generöst, allt på samma gång, och alltihop utgår från hennes egen definition av feminism: bad feminism. För alla oss som kanske inte är perfekta, men som ändå vill kalla oss feminister.

Min åsikt:
Riktigt bra, starka, gripande & underhållande texter!!!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar