Alla borde vara feminister av Chimamanda Ngozi Adichie

Alla borde vara feministerNummer: 6006
Titel: Alla borde vara feminister
Originalets titel: We should all be feminists
Författare: Chimamanda Ngozi Adichie
Översättare: Niclas Hval
Förlag: Albert Bonniers
Utgivningsår: 2012/2014/2015
ISBN: 978-91-0-016078-4
Betyg: 4 av 5

Bokens första mening:
Okoloma var en av mina bästa vänner när jag var liten.

Om boken:
Första gången författaren Chimamanda Ngozi Adichie blir kallad feminist är hon fjorton år. ”Det var inte någon komplimang. Det hörde jag på tonen – det var en ton som hade passat ett yttrande som: ’Du är ju för terrorism.'” Istället för att värja sig mot ordet bestämmer sig Chimamanda Ngozi Adichie för att göra det till sitt, och strunta i omgivningens invändningar om att alla feminister är olyckliga och ogifta manshatare, att feminism är något i grunden oafrikanskt och att riktiga feminister inte bär läppglans.

Alla borde vara feminister är Chimamanda Ngozi Adichies personliga och inspirerande upprop för en feminism som angår oss alla och som lyfter blicken ut mot världen. Texten är från början ett bejublat TED-talk som setts av över två miljoner människor på Youtube, och som samplats av Beyoncé i låten ***Flawless.

Min åsikt:
Fantastiskt bra & stark!!!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Ett svar på “Alla borde vara feminister av Chimamanda Ngozi Adichie“

  1. Detta är en författare som jag bestämt mig för att läsa nästa år.

Lämna ett svar