Fel sida av järnvägen av Daniel Woodrell

Nummer: 453
Titel: Fel sida av järnvägen
Författare: Daniel Woodrell
Förlag: Natur och kultur
Utgivningsår: 1998/2007
ISBN: 978-91-27-10883-7
Betyg: 5 av 5Om boken:

I den lilla staden West Table i Ozarkbergen, Missouri, betyder platsen där du är född allt. Och om du råkar vara född på fel sida av järnvägen, gör du bäst i att acceptera ditt öde. Men nittonåriga Jamalee Merridew med det röda håret tänker inte tillbringa resten av sitt liv på fel sida av West Table. Med hjälp av sin vackra bror Jason och dragdrivaren Sammy Barlach planerar hon att ta sig långt bort från sin prostituerade mamma och Ozarkbergen som det bara är möjligt. Allt hon behöver är en bil, kontanter och lite uppbackning…

Min åsikt:
Den här boken känns som en film, man ser allt framför sig medan man läser och det är något som jag uppskattar otroligt mycket när jag läser en bok, allt blir mer levande. Det är dock rätt ovanligt att jag hittar böcker som är just det.

Den är rolig, den är hemsk, den är målande och lyrisk, och den har en lockande historia att läsa.

Vald till månadens bok i oktober 2007.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar