Snövit ska dö av Nele Neuhaus

Snövit ska döNummer: 6017
Titel: Snövit ska dö
Originalets titel: Schneewittchen muss sterben
Författare: Nele Neuhaus
Översättare: Christine Bredenkamp
Förlag: Albert Bonniers
Utgivningsår: 2010/2015
ISBN: 978-91-0-015235-2
Betyg: 5 av 5

Recensionsexemplar från Albert Bonniers!

Bokens första mening:
Den rostiga järntrappan var smal och ledde brant nedåt.

Om boken:
En grå och regnig novemberdag finner några byggarbetare skelettet efter en ung flicka på den gamla övergivna militärflygplatsen utanför Frankfurt. Kort därefter blir en kvinna nedknuffad från en gångbro vid motorvägen inte långt därifrån. Kriminalpoliserna Pia Kirchhoff och Oliver von Bodenstein upptäcker snart att spåren efter de båda händelserna pekar åt samma håll, och deras efterforskningar leder till det förflutna. Mer än tio år tidigare försvann två tonårsflickor, Laura och Stefanie, i den pittoreska lilla byn Altenhain. Trots bristen på säkra bevis pekades Stefanies tjugoårige pojkvän Tobias ut som förövare och dömdes till fängelse. Nu är han ute och har återvänt till sitt barndomshem. Där möts han av bybornas fientlighet och misstänksamma blickar – och kanske mer än så. Kvinnan som knuffades från bron visar sig nämligen ha en koppling till Tobias. Pia Kirchhoff och Oliver von Bodenstein försöker bringa klarhet i överfallet, men hindras av en mur av tystnad. När ännu en flicka försvinner i Altenheim börjar en häxjakt i byn.

Min åsikt:
Galet spännande, obehaglig & fängslande till sista sidan.

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Ett svar på “Snövit ska dö av Nele Neuhaus“

  1. […] åsikt om tidigare böcker i serien: Snövit ska dö (del 1) & Stora stygga vargen (del […]

Kommentera