Gunnar av Bob Hansson

Nummer: 457
Titel: Gunnar
Författare: Bob Hansson
Förlag: Wahlström & Widstrand
Utgivningsår: 2007
ISBN: 978-91-46-21725-1
Betyg: 5 av 5


Om boken:

Vem är det Gunnar ska förvandlas till?
Han har fått ett nytt hjärta men förlorat sitt jobb. Ingenting är sig likt. Vem är man när man inte längre har ett kafferum att gå till? Vem är man när flocken har puttat ut en? Gunnar upptäcker att han är lite väl ensam och börjar flörta med sitt barnbarns dagisfröken. Det visar sig går halvbra. Dessutom börjar hjärtat krångla. Som om han övertar minnen eller personlighetsdrag från den okända donatorn.
Gunnars dagar var en gång mycket enkla. Men en människa i kris är en människa i förändring. Det är dags för lite mystik i byggjobbare Gunnars liv.
Vare sig han vill eller inte.

Min åsikt:
Detta är en ytterst intressant roman som tar upp vardagliga ämnen för en person som blivit sjukskriven. När man inte längre har ett arbeta är man död då? Och när man plötsligt har väldigt mycket tid till att göra ingenting vad ska man göra då? Gunnar fyller sina dagar i början av boken med att studera människors självhat, vilket är intressant.

Första halvan tycker jag är sådär oerhört bra att man inte finner ord, sen mot slutet blir det lite mer medelbra för min del. Men i det stora hela är detta är grymt bra bok, tycker jag.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar