I himlen får jag äta av Camilla Dahlberg

Nummer: 60
Titel: I himlen får jag äta
Författare: Camilla Dahlberg
Förlag: Ord & visor
Utgivningsår: 2000
ISBN: 91- 88675-09-2
Betyg: 4 av 5


Om boken:

17-åriga Lisa lider av anorexia nervosa. För att bli frisk måste hon lära sig att urskilja och kämpa emot det sjuka i sitt levnadsmönster.
Camilla Dahlberg skriver utifrån egna erfarenheter.
”Varje dag var ett krig. Jag kämpade ensam mot en hel rad av fiender. Hela min värld bestod av mat, vikt och kamp mot allt och alla som vill tvinga mig att äta.”
Lisa beskriver hur hon är fånge. Hur hon tvingas göra den mest avskyvärda av alla handlingar: ÄTA!
En utlämnande, autentisk berättelse om ett mycket aktuellt ämne.

Min åsikt:
I himlen får jag äta är en självbiografisk bok om hur det är att leva med anorexia.

En mycket intressant bok.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Ett svar på “I himlen får jag äta av Camilla Dahlberg“

  1. Denise skriver:

    Detta är en helt otrolig bok både för människor med egna erfarenheter av ätstörningar, för personer som sett på eller ser på hur andra lider eller helt enkel för människor som intresserar sig. jag har läst många gripande böcker om just detta ämne och detta tillsamans med peggy claude pierres bok ”ätstörningarnas hemöiga språk” är helt klart de bästa böcker jag någonsin läst. En helt enastående skilldring om hur det känns att leva med denna sjukdom.

Lämna ett svar