Samarbete med fluga och andra noveller av Lydia Davis

Samarbete med fluga och andra novellerNummer: 6178
Titel: Samarbete med fluga och andra noveller
Originalets titel: Varieties of disturbance
Författare: Lydia Davis
Översättare: Malin Bylund Westfelt
Förlag: Sekwa
Utgivningsår: 2007/2012
ISBN: 978-91-86480-30-1
Betyg: 5 av 5

Bokens första mening:
Jag tror att min mor flörtar med en man ur sitt förflutna som inte är min far.

Om boken:
I sin fjärde novellsamling, Samarbete med fluga, spänner Lydia Davis bågen i noveller som antar alla upptänkliga former, från sociologiska studier till kortfattade dikter. Hon berör ämnen som våra fem sinnen, fjärdeklassares brevskrivningsförmåga, vad som är god smak och tropiska oväder. Begreppet sömnlöshet ger hon en ny innebörd och hon låter oss möta Kafka när han våndas i köket. Hon funderar över hur långt man bör gå för att rädda livet på en fjärilslarv, redogör för ett samlag, åker buss, resonerar kring vad som egentligen är äktenskaplig trohet och avslöjar hemligheterna bakom ett långt och lyckligt liv. Här är inte en novell den andra lik, men i dem alla utmanar Lydia Davis vår syn på världen genom att se bortom våra fördomar mot en bisarr sanning till vår förtjusning och förvåning.

Min åsikt:
Fantastiskt bra, skruvade & underhållande noveller!!!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Kommentera