Veronika bestämmer sig för att dö av Paulo Coelho

Nummer: 462
Titel: Veronika bestämmer sig för att dö
Författare: Paulo Coelho
Förlag: Bazar
Utgivningsår: 1998/2003
ISBN: 91-7028-006-1
Betyg: 5 av 5


Om boken:

Veronika är ung och vacker, har vänner och beundrare att gå ut med, fast jobb och en familj som tycker om henne, men ändå är hon inte lycklig. Det är något som fattas i hennes liv. Morgonen den 11 november 1997 bestämmer hon sig för att dö. Hon tar en överdos sömntabletter bara för att lite senare vakna upp på närmaste sjukhus. Där berättar man för henne att även om hon lever, så är hennes hjärta skadat och hon har bara några få dagar kvar att leva.

Berättelsen följer Veronika genom dessa intensiva dagar medan hennes erfarenheter får henne att stilla undra vad galenskap egentligen är. Hon inser nämligen att varje ögonblick vi lever är resultatet av ett medvetet val mellan liv och död.

Min åsikt:
En av de mest fantastiskt bra böcker jag läst på mycket länge, ämnet berörde mig så otroligt djupt, och den gav mig många nya tankar om livet.

Mycket bra!!!

Vald till månadens bok i november 2007.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar