Kära dagbok av Ninne Olsson

Nummer: 465
Titel: Kära dagbok
Författare: Ninne Olsson
Förlag: Natur och kultur
Utgivningsår: 1990
ISBN: 91-27-03157-8
Betyg: 4 av 5Om boken:

”När jag blir stor ska jag aldrig klippa mig.
Jag ska gifta mig, för jag tycker inte om att sova ensam.
Sen ska jag ha en katt, för jag saknar Sputnik nästan varje dag. Han åt råttgift och pappa hittade honom.
Så länge jag håller mig borta från spegeln, så är allt ändå ganska bra. Men när jag ser mitt bleka, runda ansikte med den tvärklippta luggen och fräknarna som brer ut sig, så tappar jag alla mina tankar om att bli berömd. Jag tappar till och med lusten att sjunga, för ingen kommer nånsin att kunna tycka om mig hur vackert jag än sjunger. Jag vet det och nu vet Du det också, kära dagbok.”

Min åsikt:
En ungdomsbok som utspelar sig på början av 60-talet och tar upp alla möjliga ämnen som rör sig i en tonårings huvud.

Jag gillade sättet den var skriven på.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar