Ada Goth och mysteriet på Gasta-Gorma herrgård av Chris Riddell

Ada Goth och mysteriet på Gasta-Gorma herrgårdNummer: 6229
Titel: Ada Goth och mysteriet på Gasta-Gorma herrgård
Originalets titel: Goth Girl and the Ghost of a Mouse
Författare: Chris Riddell
Översättare: Kristoffer Leandoer
Förlag: Bonnier Carlsen
Utgivningsår: 2013/2015
ISBN: 978-91-638-8209-8
Betyg: 4 av 5

Bokens första mening:
Ada Goth satte sig upp i sin himmelska himmelssäng och kisade in i det bläcksvarta mörkret.

Om boken:
Välkommen till det gåtfulla godset Gasta-Gorma Herrgård! Omgivet av överdrivet utsmyckade fontäner, stolliga stall, och hemliga trädgårdar ruvar det på åtskilliga uråldriga mysterier. Och vem ska utforska ägorna och lösa mysterierna, om inte den orädda hjältinnan Ada Goth? Ett fartfyllt äventyr i Chris Riddells vimsigt engelska värld, för alla som älskar Downton Abbey, Tvillingarna Thornthwaite och familjen Addams.
Ada Goth, dotter till den stilige och sorgtyngde poeten Lord Goth, är en ensam flicka. Hennes far tycker att barn ska höras men inte synas, och därför klampar hon ofta omkring ensam i Gasta-Gorma Herrgård. Men hennes möte med den lille spökmusen Ishmael förändrar allting. Tack vare honom utforskar Ada den trasiga flygeln, stöter på den hemliga Vindsklubben, och upptäcker att en av herrgårdens anställda har en ondskefull plan på gång. Samtidigt samlas samtidens mest berömda aristokrater och intellektuella på herrgården för årets käpphäst-kapplöpning. Hur ska Ada kunna stoppa planen innan en katastrof inträffar?

Min åsikt:
Spännande & rolig!!!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar