Billie: Avgång 9:42 till nya livet av Sara Kadefors

Billie: Avgång 9:42 till nya livetNummer: 6275
Titel: Billie: Avgång 9:42 till nya livet
Författare: Sara Kadefors
Förlag: Bonnier Carlsen
Utgivningsår: 2016
ISBN: 978-91-638-8702-4
Betyg: 5 av 5

Bokens första mening:
Det är så mycket folk på perrongen att det är lätt att komma bort, som tur är.

Om boken:
Billies fosterhem är ett brunt hus i Bokarp. Ett samhälle som är så litet att Billie inte ens fattar att de är framme när bilen bromsar in. Billies humör är gott även när hon blir allt mer övertygad om att det är något konstigt med den nya familjen, nästan som om de döljer något. Avgång 9:42 till nya livet är första delen i Sara Kadefors mellanåldersserie, en knivskarp vardagsskildring med relationerna i centrum.
I det välstädade huset i Bokarp bor en kall mamma, en överhurtig pappa och två barn som beter sig underligt. Men streetsmarta Billie är inte typen som deppar eller ger upp. Tvärtom bestämmer hon sig för att passa in. Och huxflux har hon fått en massa vänner och helt nya fritidsintressen som hon tycker är toppen: cykelturer, pingisträning och gospelkören.
Men Billie inser snart att människorna i Bokarp inte har det så lätt. Folk bär på hemligheter och har obegripliga konflikter. Framförallt finns det något man inte pratar om i familjen. Vad är det egentligen som är fel?

Avgång 9:42 till nya livet är den första boken om Billie.

Min åsikt:
Fantastisk, underhållande & stark!!!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

2 svar till “Billie: Avgång 9:42 till nya livet av Sara Kadefors“

  1. […] Detta är andra boken om Billie, där den första heter Avgång 9:42 till nya livet. […]

  2. […] åsikter om tidigare böcker i serien: Avgång 9:42 till nya livet (del 1) & Du är bäst (del […]

Lämna ett svar