I väntan på BojanglesNummer: 6287
Titel: I väntan på Bojangles
Originalets titel: En attendant Bojangles
Författare: Olivier Bourdeaut
Översättare: Ulla Linton
Förlag: Sekwa
Utgivningsår: 2015/2016
ISBN: 978-91-87648-63-2
Betyg: 5 av 5

Bokens första mening:
Innan jag föddes arbetade min far med att jaga flugor med harpungevär, det berättade han själv för mig en gång.

Om boken:
”Min far berättade att innan jag föddes arbetade han med att jaga flugor med harpun. Han visade mig en harpun och en mosad fluga. Jag sa upp mig för det var så dåligt betalt, sa han och stoppade tillbaka sitt gamla arbetsredskap i en lackerad låda.”

En ung pojke får en minst sagt annorlunda uppväxt med en excentrisk mor som byter namn varje dag, en far som älskar att ljuga ihop historier och en magnifik trana som adopterats under en Afrikaresa. Deras stora lägenhet är full av märkliga och underbara saker, och varje morgon dansar hans föräldrar till Nina Simones Mister Bojangles. De har vänt vuxenansvar och konventioner ryggen för att göra varje dag till en fest och ett äventyr. Men verkligheten hinner snart ikapp dem. När skatteverket knackar på dörren och deras tillvaro hotar att gå om intet, glider mamman över gränsen till galenskap och blir tvångsintagen. Pappan och sonen kokar då ihop en storslagen plan för att kidnappa henne och få sitt gamla liv tillbaka.

Min åsikt:
Charmig, underhållande & fantastisk!!!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone