I skuggan av ett geni av Anna Sundström Lindmark

I skuggan av ett geni: arvet från uppfinnaren som tog hissen upp till himlenNummer: 6491
Titel: I skuggan av ett geni: arvet från uppfinnaren som tog hissen upp till himlen
Författare: Anna Sundström Lindmark
Förlag: North Chapter
Utgivningsår: 2016
ISBN: 971-91-982637-6-3
Betyg: 4 av 5

Bokens första mening:
In i det sista hade Alvar varit så levande.

Om boken:
Det här är berättelsen om Alvar Lindmark, den fattige och djupt religiöse bondsonen från Burträsk utanför Skellefteå som uppfann hissen som skulle nå till Gud. Han grundade det internationella storföretaget Alimak, blev Skellefteås excentriske miljonär som älskade amerikanska bilar och stora kyrkorglar. Men Alvar förlorade det han byggt upp.

I skuggan av ett geni, är en annorlunda bok om framgång. Det är en berättelse om den sköra tråden mellan geni och galenskap, rikedom och fattigdom och om nödvändigheten av fasader och yta i en värld där människor så ofta dömer den som går mot strömmen. Dessutom är också ett barnbarns kamp med en bok och ett bitvis smärtsamt möte med sin egen historia och sig själv.

Min åsikt:
Mycket intressant, tänkvärd & fängslande!!!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus & Adlibris.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar