Åsneprinsen av Caroline Hainer

ÅsneprinsenNummer: 6504
Titel: Åsneprinsen
Författare: Caroline Hainer
Förlag: Natur & kultur
Utgivningsår: 2016
ISBN: 971-91-27-14579-5
Betyg: 4 av 5

Bokens första mening:
Där de stod bakom draperierna på det kalla scengolvet var det svårt att avgöra om aulan var fullsatt eller inte.

Om boken:
Jim växer upp i arbetarklassens Hagsätra under sent 70-tal. Han är en blyg pojke vars roll bestäms av slumpen: under ett julspel i lågstadiet ger han upp ett åsneskri och blir från den dagen märkt som åsna. Talangen ger honom en plats i skolgårdshierarkin, men han inser också tidigt att den är det enda som är unikt med honom. Mats ska bli journalist och förändra världen, Erik ska bli rockstjärna men vad Jim ska göra av sitt liv är mer oklart. Med åren lär han sig gömma sina egna känslor och begär och istället flyta med i tillvaron som en boj bakom en båt.
Men någon gång måste man bli en person också. Eller? Kan man bryta upp och börja om, eller är vi för alltid fast i rollen som en gång gavs? Många år senare återvänder Jim till barndomens förort. I bagaget har han en känsla av någonting ofärdigt. En kärleksrelation, en vänskap, bandet till föräldrarna. Hur blev det egentligen som det blev?

Min åsikt:
Rolig, sorgsen & underbart fin!!!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar