Gränsland av Jimmy Lindgren & Peter Lindmark

GränslandNummer: 6507
Titel: Gränsland
Författare: Jimmy Lindgren & Peter Lindmark
Förlag: Lind & co
Utgivningsår: 2016
ISBN: 971-91-7461-500-5
Betyg: 3 av 5

Bokens första mening:
Smärtan i nacken malde och var nästan förlamande.

Om boken:
En journalist och hennes familj avrättas brutalt i hemmet söder om Stockholm. Strax innan har hon i en artikel anklagat ett amerikanskt företag för att ha förfalskat viktiga forskningsresultat. Avslöjandet slog ner som en bomb och har skapat stora problem för de pågående förhandlingarna om ett frihandelsavtal mellan EU och USA.
Enligt en svensk EU-parlamentariker är informationen i artikeln bara toppen av ett isberg. Men efter mordet på journalisten är parlamentarikern spårlöst försvunnen. Det känsliga ärendet hamnar hos Säpo, och Diana Lilja kopplar in Nicholas Warg för att lokalisera den försvunna mannen innan även han röjs ur vägen.
Vem ligger bakom mordet på journalisten? Och vad kan den svenske EU-parlamentarikern egentligen avslöja?
Tillsammans med Expressens Londonkorrespondent Fatima Al Majed, en nära vän till den döda journalisten, påbörjar Nicholas Warg jakten på sanningen. Mycket står på spel. Mäktiga krafter visar sig vara beredda att ta till alla medel för att uppnå sina syften. Allt och alla måste tystas till varje pris.

Gränsland är en fristående fortsättning på Förrädare, den första delen om Nicholas Warg och Diana Lilja.

Min åsikt:
Bra & spännande!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Ett svar på “Gränsland av Jimmy Lindgren & Peter Lindmark“

  1. Jimmy skriver:

    Hej Jennie,
    Jimmy heter jag och är en av författarna. Vad glada vi blir att du tagit dig tid att läsa vår bok. Och att du skriver och berättar om det är så roligt för oss! Vi hoppas att även kommande böcker ska falla dig i smaken. Ha en fin sommar. Bästa hälsningar
    Jimmy

Lämna ett svar