Mao II av Don DeLillo

Mao IINummer: 6890
Titel: Mao II
Originalets titel: Mao II
Författare: Don DeLillo
Översättare: Rebecca Alsberg
Förlag: Modernista
Utgivningsår: 1991/2016
ISBN: 978-91-7645-027-7
Betyg: 3 av 5

Bokens första mening:
Här kommer de, marscherande ut i det amerikanska solskenet.

Om boken:
Mao II börjar med ett massbröllop på Yankee Stadium. 6.500 par gifter sig. Det är äktenskapsritualen som jättejippo. I skarp kontrast till detta står Bill Gray, en författare som varit avskuren från världen i trettio år och putsat på ett mästerverk som han inser aldrig kommer att bli klart. Bill ser sig som en av de sista representanterna för det skrivna ordet i den elektroniska eran, där den individuella rösten är på väg att försvinna. Han gör ett desperat försök att ta sig ur sin isolering med ett plötsligt socialt engagemang. Det tar honom till krigets Beirut – där spåren efter honom snart upphör.

Min åsikt:
Bra, lättläst & intressant!!!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar