Gloria av Åsa Hellberg

GloriaNummer: 6685
Titel: Gloria
Författare: Åsa Hellberg
Förlag: Forum
Utgivningsår: 2016
ISBN: 978-91-37-14599-0
Betyg: 5 av 5

Bokens första mening:
Efter att ha lusläst DN och ätit två ägg med kaviar som hon hade sköljt ned med tre koppar starkt kaffe, hämtade Gloria pennan och blocket i vardagsrummet.

Om boken:
Gloria har panik. Hon är Stockholmsoperans mest självlysande stjärna men nu ska hon repetera Carmen – mot sin gamla kärlek Dominic. Han, som lämnade henne för att göra internationell karriär, är tillbaka. Gloria inser att det kommer att påverka hennes behagliga liv på ett sätt hon inte alls planerat för. Som 53-årig sångerska borde hon tänka på pension snarare än på passion.

Även hennes lillasyster Agnes liv är omtumlande. Hon är flygkapten och i vanliga fall lugn och balanserad, men när äktenskapet krisar flyr hon hem till Gloria. Systrarna har alltid stått varandra nära även om de är väldigt olika. För första gången sedan de var små umgås de nu dag som natt. Saker från barndomen kommer upp till ytan och medan de gräver i sitt förflutna växer dramat på Operan, både på scen och privat. Rollfiguren Carmens öde vävs samman med Glorias eget liv på ett högst dramatiskt och oväntat sätt.

Min åsikt:
Härlig, gripande & ljuvligt underbar!!!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

2 svar till “Gloria av Åsa Hellberg“

  1. Är så sugen på att läsa böcker av författaren.

  2. Åsa Hellberg skriver:

    Tusen tack!

Lämna ett svar