Memory av Renate Dorrestein

Nummer: 513
Titel: Memory
Författare: Renate Dorrestein
Förlag: Wahlström & Widstrand
Utgivningsår: 2001/2002
ISBN: 91-46-20016-9
Betyg: 3 av 5


Om boken:

Phinus och Franka har varit lyckligt gifta i fjorton år när de förlorar sitt enda barn, den femtonårige sonen Jem. Han blir brutalt nerskjuten på ett dansgolv, mitt framför ögonen på sin flickvän. Från den stunden lever hans föräldrar i en mardröm utan slut.
Ett halvår senare sover Franka fortfarande inte om nätterna, och hon hör Phinus gnissla tänder i sömnen. Sorgen gör också att de glider ifrån varandra; Franka vill vårda minnet av sonen, vill tala om honom, hålla hans minne levande, men Phinus plågas av svåra skuldkänslor som han inte förmår dela med hustrun. I stället försöker han glömma, så fort som möjligt, för i minnenas grepp förtärs han. Men när Jems flickvän Sanne börjar söka hans sällskap blir situationen till slut ohållbar.

Min åsikt:
En bra historia men jag blir ändå inte övertygat berörd. Även uppdelningen med texten fall inte mig i smaken. Men som sagt en bra historia.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar