Förbannelsen – en berättelse om Gud och Satan, trolltro och magi av Birgitta Stillman

Förbannelsen - en berättelse om Gud och Satan, trolleri och magiNummer: 6513
Titel: Förbannelsen – en berättelse om Gud och Satan, trolltro och magi
Författare: Birgitta Stillman
Förlag: Ebes
Utgivningsår: 2014
ISBN: 978-91-981367-2-2
Betyg: 3 av 5

Recensionsexemplar från Ebes förlag!

Bokens första mening:
De båda tyska ståthållarnas kroppar bildar stela utropstecken i försök att behålla fotfästet på golvet, munnarna öppnar sig för gälla skrik och fingrarna krafsar desperat efter fönsterkarmen.

Om boken:
Året är 1633 och Elof reser till Pommern för att studera latin och teologi. Det är en orolig tid, det långa kriget rasar i Europa och Satan är en realitet. Han som utmanar Gud om herraväldet och kan förvandla sig så att man aldrig vet var, eller i vem, han gömmer sig. Och det är de trollkunniga som för att utöka sin makt helst svär djävulseden. Dessa avgudadyrkare måste med alla medel bekämpas annars kommer jorden att gå under.

Så träffar Elof under sin resa Niels, dansken, som läser juridik. En varm vänskap uppstår, trots att Sverige och Danmark är fiender och att de båda männen har skilda uppfattningar om bevisföringen vid trolldomsprocesser. Sedan blir Elof presenterad för Niels trolovade, Signe…

Förbannelsen är en spänningsroman med historisk bakgrund. Den ger röst åt Elof, Niels och Signe. Men också åt Anna, Gudrun, Kerstin och andra, både uppsatta personer och de som tillhörde samhällets bottenskikt. Alla agerar de utifrån dåtidens trosföreställningar och referensramar i ett samhälle som kan tyckas avlägset, men där mycket går igen i vår tid.

Min åsikt:
Spännande & fängslande med ett intressant ämne!!!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar