Den kallaste flickan i Coldtown av Holly Black

Den kallaste flickan i ColdtownNummer: 7051
Titel: Den kallaste flickan i Coldtown
Originalets titel: The Coldest Girl in Coldtown
Författare: Holly Black
Översättare: Ingela Jernberg
Förlag: Rabén & Sjögren
Utgivningsår: 2013/2016
ISBN: 978-91-29-69492-5
Betyg: 4 av 5

Bokens första mening:
Tana vaknade upp i ett badkar.

Om boken:
Det är morgon och Tana vaknar upp i ett badkar. Det tar ett tag innan hon minns var hon befinner sig. Det var fest kvällen innan. I vardagsrummet hittar hon de andra festdeltagarna, de är döda och ett fönster står på vid gavel. Någon har brutit mot regeln som säger att man aldrig någonsin får öppna ett fönster efter mörkrets inbrott. När hon går vidare in i sovrummet hittar hon de enda överlevande, förutom hon själv. Svarta sopsäckar är uppsatta för fönstren och i sängen ligger Tanas före detta pojkvän Aidan bunden med silvertejp för munnen. På golvet bredvid ligger en annan kille fastkedjad. Hans hår är svart som bläck och när han tittar upp på Tana ser hon att hans ögon är röda som rubiner.

För att rädda sitt eget och de andras liv måste Tana ta sig in i Coldtown. Där lever monster och människor sida vid sida. Staden är farlig. Den är en bur, ett fängelse för de dömda och alla som vill vara med.

Min åsikt:
Väldigt spännande, skrämmande & fängslande!!!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar