Poppy Pym & Faraos förbannelse av Laura Wood

Poppy Pym & Faraos förbannelseNummer: 7089
Titel: Poppy Pym & Faraos förbannelse
Originalets titel: Poppy Pym & the Pharaoh’s Curse
Författare: Laura Wood
Översättare: Lena Karlin
Förlag: Modernista
Utgivningsår: 2015/2016
ISBN: 978-91-7645-917-1
Betyg: 5 av 5

Bokens första mening:
Det du behöver, Poppy, är lite stabilitet, lite ordning och reda i ditt liv, utropade madame Pym och klappade i händerna, där vi hängde uppochner tolv meter ovanför marken.

Om boken:
Poppy Pym var bara ett spädbarn när hon övergavs av sina föräldrar och lämnades till en kringresande cirkus. Som tur är fick hon en underbar uppväxt på cirkusen, omgiven av akrobater, trapetskonstnärer, jonglörer och den karismatiska föreståndarinnan Madame Pym.
Men när hon fyller elva år bestämmer hennes cirkusfamilj att det är dags för Poppy att få en mer traditionell utbildning – och skickar henne till den tjusiga internatskolan Saint Smithens. Först trivs hon inte alls. Skolan är raka motsatsen till den härliga tillvaron på cirkusen.
Men så blir en antik egyptisk ädelsten stulen och det börjar hända saker på skolan Mystiska saker. Otäcka saker! Poppy kallar samman hela sin cirkusfamilj för att tillsammans med dem leta rätt på ädelstenen och få slut på farligheterna. Men kommer de att hinna? Eller kommer de alla att drabbas av Faraos förbannelse?

Poppy Pym & Faraos förbannelse är första delen i serien om Poppy Pym.

Min åsikt:
Galet underhållande, fängslande & spännande!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

2 svar till “Poppy Pym & Faraos förbannelse av Laura Wood“

  1. […] Första delen är Poppy Pym & Faraos förbannelse. […]

  2. […] åsikt om tidugare böcker i serien: Poppy Pym & Faraos förbannelse (del 1) & Poppy Pym & den förhäxade pjäsen (del […]

Lämna ett svar