En desertörs bekännelse av Joshua Key (och Lawrence Hill)

Nummer: 527
Titel: En desertörs bekännelse
Författare: Joshua Key (och Lawrence Hill)
Förlag: Albert Bonniers
Utgivningsår: 2007
ISBN: 978-91-0-011620-0
Betyg: 5 av 5Om boken:

När Joshua Key, en helt vanlig soldat i den amerikanska armén, på sin första permission från kriget i Irak är hemma hos sin familj i USA bestämmer han sig för att desertera. I stället för att återvända till Irak flyr han med sin gravida hustru och de tre sönerna till den relativa tryggheten i Kanada.
Beslutet att desertera bygger inte på vare sig lättja eller feghet, utan är ett strikt moraliskt ställningstagande – mot ett krig som inletts på felaktiga grunder och lösa antaganden; mot ett krig där den irakiska cevilbefolkningen drabbas hårdast av alla och där de verkliga terroristerna visar sig vara de amerikanska soldaterna. Det är också en protest mot hela den amerikanska krigsmakten som med falska löften lurar fattiga unga män och kvinnor att ta värvning.

Min åsikt:
En stark berättelse om en person som vågar trotsa den amerikanska armén och vågar stå för sina åsikter, men tvingas fly sitt eget land.

Mycket bra!!!

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar