En sked för morbror Fred av Jenny Jejlid

Nummer: 528
Titel: En sked för morbror Fred
Författare: Jenny Jejlid
Förlag: Ord och tanke
Utgivningsår: 2007
ISBN: 978-91-633-1586-2
Betyg: 4 av 5Om boken:

”Jag tror fortfarande inte att jag riktigt vilat färdigt från barndomen. Jag undrar om jag någonsin kommer att göra det. Vila färdigt. Vakna upp en morgon och känna att nu är kraften och orken jag förlorade under de där åren återhämtade, nu har jag fått tillbaka min ursprungsenergi igen. Det sägs att det inte går att ta igen förlorad sömn. Så är det nog”.

I ”En sked för morbror Fred” berättas historien om hur det är att växa upp som lillasyster till en autistisk och utvecklingsstörd bror.
Det handlar om när det onormala blir normalt, kärlek och hat, skam och skuld och känslan av att vara annorlunda. Men också om vägen vidare…

Min åsikt:
En bra och intressant bok om en lillasysters känslor och syn inför sin utvecklingsstörda bror.

Jag tror att den kan hjälpa många.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar