Så dumt! av Mia Törnblom

Nummer: 544
Titel: Så dumt!
Författare: Mia Törnblom
Förlag: Forum
Utgivningsår: 2008
ISBN: 978-91-37-13236-5
Betyg: 5 av 5


Om boken:

”Hur ska jag kunna uttala mig om droger om jag aldrig provat?” Mia, 18
”Jag kan inte bli beroende, jag är ju oxe – envis, trygg, stark och stabil.” Mia, 19
”Jag är en tuff partytjej med stil. Knarkare? Är du dum i huvudet?” Mia, 25
”Jag fastnade direkt. Jag älskar effekten av heroin.” Mia, 29
”Mitt första drogfria år var det allra svåraste, men också mitt mest framgångsrika någonsin.” Mia, idag

Boken tar sin början under Mias sista dygn som aktiv narkoman då hennes tillvaro kantades av kriminalitet, missbruk, våld och sorg. Men då, när hon befann sig på botten, vände allt. Hon insåg att hon måste välja mellan att dö eller att överleva.

Med insiktsfullhet och humor skildrar Mia Törnblom hur hon blev nykter och drogfri. Hennes bok visar att förändring är möjlig. Alla kan lära sig att älska sig själva och att vända mörker till ljus.

Så dumt! ger svar på frågor som: Vad driver en människa att leva ett destruktivt liv? Vad krävs för att man ska finna kraften att vända om? Och hur gör man för att orka gå vidare trots att man skadat dem man älskar allra mest? Framför allt är det en berättelse om förlåtelsens läkande kraft.

Min åsikt:
En otroligt inspirerande och berörande historia om Mia som fastnade bland drogerna pga ett bantningspiller som sen ledde till mer.
Den visa på sådan otrolig styrka och vilja att bli fri från sina demoner.

Mycket bra bok!!!

Vald till månadens bok i maj 2008.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar