Välkommen till himlen av Fannie Flagg

Nummer: 547
Titel: Välkommen till himlen
Författare: Fannie Flagg
Förlag: Albert Bonniers
Utgivningsår: 2006/2008
ISBN: 978-91-0-011615-6
Betyg: 5 av 5


Om boken:

Livet är märkligt. Ena minuten är gamla Mrs Elner Shimfissie uppe i trädet och plockar fikon, och i nästa stund är hon ute på äventyr hon inte kunnat föreställa sig och möter folk hon absolut inte väntat sig att se, t ex Ginger Rogers och sin avlidna syster Ida. Ida som fortfarande har samma gamla handväska och som grälar på Elner för att hon är missnöjd med frisyren hon fick på sin begravning.
Där hemma har under tiden grannar och vänner chockats av Elners bortgång. För i Elmwood Springs sköter ingen sina egna affärer. Människor lägger märke till saker – vem som är sjuk, vem som behöver hjälp med hushållet, vem som har problem i äktenskapet… Visserligen har de länge befarat att något allvarligt skulle hända den våghalsiga gamla damen, men inte hade någon tänkt att hon skulle ramla ner från ett träd. Hennes överspända systerdotter Norma har svimmat, hennes granne Verbena tagit sin tillflykt till Bibeln och vännen Luther kört i diket, och i hela stan är man upprörd. Alla utom Tot Whooten som endast oroar sig för att världen ska gå under innan hon hunnit få ut sin pension.
Plötsligt återvänder Elner från sin tillfälliga vistelse i himlen och har ett och annat att berätta om meningen med livet.

Min åsikt:
En mycket humoristisk bok som får dig att le och se på världen på ett annat sätt.

I slutet av boken finns även massa recept som nämns i bokens historia.

Mycket bra!!!

Vald till månadens bok i juni 2008.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar