Nyckeln till Hinsides av Albin Alvtegen & Karin Alvtegen

Nyckeln till HinsidesNummer: 8709
Titel: Nyckeln till Hinsides
Författare: Albin Alvtegen & Karin Alvtegen
Illustratör: Alexander Jansson
Förlag: Brombergs
Utgivningsår: 2016
ISBN: 978-91-7337-795-9
Betyg: 4 av 5

Bokens första mening:
Vi kan bara se det vi tror på.

Om boken:
Huset Trakeborg har stått tomt i många år sedan den mystiske ägaren spårlöst försvunnit. De 12-åriga tvillingarna Linus och Linnéa flyttar in över sommaren, tillsammans med sin mamma som ska restaurera huset. Linnéa är svårt handikappad sedan födseln och Linus ser inte fram emot en sommar i ett ödsligt hus mitt ute i ingenstans, utan något att göra. Men redan första natten hör han underliga ljud i väggarna och snart börjar saker försvinna. När Linus letar efter ledtrådar i huset hittar han en nyckel under några uppbrutna golvbrädor. Vem har gömt nyckeln – och vart leder den?

Nyckeln som Linus hittat för honom snart till en helt annan värld, Hinsides. Hittills har bara en människa hittat dit: Trakeborgs mystiske och numera försvunna ägare. De olika varelserna som bebor Hinsides fruktar att portalen som oavsiktligt öppnats mellan världarna hotar att förstöra allt levande. Snart blir Linus indragen i en gastkramande kamp på liv och död. Till sin hjälp har han Lionora, en flicka i Hinsides som verkar vara en kopia av Linus syster Linnéa…

Nycken till Hinsides är första delen i Hinsides-trilogin.

Min åsikt:
Spännande, fängslande & magisk!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Ett svar på “Nyckeln till Hinsides av Albin Alvtegen & Karin Alvtegen“

  1. […] åsikter om tidigare böcker i serien: Nyckeln till Hinsides (del 1) & Hinsides brinner (del […]

Kommentera