Sluta aldrig gå – från gatan i Sao Paulo till Vindeln i Norrland av Christina Rickardsson

Sluta aldrig gå - från gatan i Sao Paulo till Vindeln i NorrlandNummer: 7630
Titel: Sluta aldrig gå – från gatan i Sao Paulo till Vindeln i Norrland
Författare: Christina Rickardsson
Förlag: Forum
Utgivningsår: 2016
ISBN: 978-91-37-14625-6
Betyg: 3 av 5

Bokens första mening:
En solig dag för tre år sedan vaknar jag upp och är rädd, eller skräckslagen är kanske ett bättre ordval.

Om boken:
”Jag är född i Brasiliens vildmark och bodde i en grotta tills jag var ungefär fem år gammal. Därefter flyttade min mamma och jag in till en av São Paulos många kåkstäder – en rent livsfarlig miljö för ett barn att växa upp i. Jag fick tidigt lära mig att inte lita på polisen eller andra vuxna. Ofta fick jag klara mig själv och jag fick även ansvara för min lillebror innan jag slutligen hamnade på barnhem. Ett år senare, när jag var åtta år, adopterades jag bort till en familj i Vindeln i Västerbotten.”

Christina berättar om sitt liv som gatubarn i Brasilien, om svält, misshandel och separation. Om uppväxten i Sverige och alla kulturkrockar som uppstod när hon kom till det lilla samhället i Norrland. Hur hon har bearbetat sina upplevelser i vuxen ålder och börjat bygga upp ett nytt liv. Och när hon behöver fylla på med kraft och energi har hon ett speciellt knep: Hon kastar sig ut från ett flygplan och faller fritt i sextio sekunder innan fallskärmen vecklas ut. Att landa på fötterna är bra att kunna i många sammanhang!

Min åsikt:
Gripande & stark!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Ett svar på “Sluta aldrig gå – från gatan i Sao Paulo till Vindeln i Norrland av Christina Rickardsson“

  1. […] som bloggat om boken är Binas books, Läsvärd eller inte, Jennies boklista och Cecilia […]

Lämna ett svar