Det räcker inte med kärlek av Jenny Lexhed

Nummer: 555
Titel: Det räcker inte med kärlek
Författare: Jenny Lexhed
Förlag: Wahlström & Widstrand
Utgivningsår: 2008
ISBN: 978-91-46-21813-5
Betyg: 5 av 5


Om boken:

När Jenny och hennes man får sitt första barn Lucas lever de ett gott liv. De är gifta, har just köpt hus och företaget de har grundat tillsammans blomstrar. Men med sonens ankomst smyger sig en oro in i deras liv. Vad som börjar som en känsla blir till en övertygelse: Lucas är inte som andra barn. Allt tyder på att sonen har autism. Kanske kommer han aldrig att lära sig att tala?
Jenny bestämmer sig för att göra allt som står i hennes makt för att hjälpa Lucas till ett självständigt liv. Vi får följa familjen, och framför allt Jenny, som kastas mellan hopp och förtvivlan. Jakten efter en behandlingsmetod som kan hjälpa Lucas gör henne alltmer desperat och till sist tar historien en ny dramatisk vändning: Jenny går in i en utmattningspsykos och blir tvångsintagen på den psykiatriska avdelningen. Här vidtar en annan resa – resan tillbaka till hennes starka, friska jag, och tillbaka till Lucas som behöver henne så väl.

Min åsikt:
En starkt berörande och fängslande bok som man inte vill lägga ifrån sig. Den berör både till skratt och tårar, lycka och sorg.

Mycket bra!!!

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar