Gryningspyromanen – en berättelse om hämnd av David Widlund & Monica Walldén

Gryningspyromanen - en berättelse om hämndNummer: 7123
Titel: Gryningspyromanen – en berättelse om hämnd
Författare: David Widlund & Monica Walldén
Förlag: Hoi
Utgivningsår: 2016
ISBN: 978-91-7697-015-7
Betyg: 4 av 5

Recensionsexemplar från Hoi!

Bokens första mening:
Ulf Borgström är på uselt humör denna kalla och snöiga vinterdag.

Om boken:
I slutet av april 2016 släpptes den så kallade Gryningspyromanen Ulf Borgström fri från sitt fängelsestraff. Han har enligt egen utsago anlagt 200 bränder men endast blivit dömd för tre. Notan för de bränder han har varit misstänkt för, spaningen och rättegångskostnaderna uppgår till minst en miljard kronor. Vem är denne man, och vad är det som format honom till den han är idag? Svaren får vi i denna dokumentära bok som också ger en inblick i vad vi kan vänta oss av honom efter frigivningen.

Med 1 000 timmars research bakom sig har författarna gjort en djupdykning i Ulf Borgströms liv. Genom samtal med grannar, familjemedlemmar och tidigare vänner får vi veta hur hans barndom såg ut i ett splittrat hem präglat av misshandel och övergrepp. Utifrån samtal med polis och räddningstjänst, åklagare, vittnen, förhörsprotokoll och domar levandegörs bränderna. Författarna ifrågasätter rättssystemets förmåga att binda någon till bränderna och presenterar ny bevisning och en alternativ metod för hur man skulle kunna väcka åtal mot honom för bränder som ännu inte är preskriberade.

Min åsikt:
Skrämmande, omskakande & intressant!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar