Morden på Mangle Street av M.R.G. Kasasian

Morden på Mangle StreetNummer: 7766
Titel: Morden på Mangle Street
Originalets titel: The Mangle Street Murders
Författare: M.R.G. Kasasian
Översättare: Fredrika Spindler
Förlag: Lind & co
Utgivningsår: 2013/2016
ISBN: 978-91-7461-610-1
Betyg: 4 av 5

Bokens första mening:
Eliza Shepherd hade mördats.

Om boken:
Året är 1882 och den unga, föräldralösa March Middleton har precis rest till London för att bosätta sig hos sin förmyndare Sidney Grice efter sin fars död. Sidney är landets mest berömde privatdetektiv och March har knappt hunnit anlända förrän han får ett nytt fall på halsen. En ung kvinna har blivit brutalt mördad och allt pekar på att hennes make är den skyldige. Offrets mor är dock övertygad om motsatsen och March erbjuder sig att göra ett försök att rentvå honom.
Spåren tar dem på en resa från East Ends mörkaste gränder till de ståtliga viktorianska villorna i Bloomsbury. Varje ny ledtråd gör Sidney övertygad om klientens skuld, men snart blir det även uppenbart att fallet riskerar att krossa hans goda rykte som privatdetektiv.

Morden på Mangle Street är första boken i en serie om det omaka deckarparet Sidney Grice och March Middleton.

Min åsikt:
Spännande, fängslande & underhållande!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar