Minnespusslet av Agnete Friis

MinnespussletNummer: 7762
Titel: Minnespusslet
Originalets titel: Blitz
Författare: Agnete Friis
Översättare: Ninni Holmqvist
Förlag: Massolit
Utgivningsår: 2015/2016
ISBN: 978-91-7679-043-4
Betyg: 3 av 5

Bokens första mening:
Kan du inte få honom att hålla tyst om nätterna?

Om boken:
När sanningen du jagat är det sista du behöver
Ella är ett så kallat hopplöst fall. Efter en barndom i olika fosterhem och efter elva år som ensamstående mamma har hon vid tjugoåtta års ålder blivit en cynisk och hårdhudad vuxen som aldrig ser tillbaka. Utom när hon är full, då sköljer allt över henne, bilderna av hennes mamma och av barndomen före den fruktansvärda händelsen som förstörde allt.

När myndigheterna hotar att omhänderta hennes son bestämmer sig Ella för att försvinna med honom. Hon flyr till den enda säkra plats hon kan komma på: farmoderns övergivna hus i barndomsbyn nära havet.

Men den gamla miljön innebär nya faror. Återföreningen med barndomslandskapet väcker minnen. Den sanning hon baserat sitt liv på visar sig vara förvrängd. Hon måste konfrontera sitt förflutna, hon kan inte längre fly, och det hon får veta kommer att förändra allt.

Min åsikt:
Spännande & fängslande!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar