Min katt JugoslavienNummer: 7777
Titel: Min katt Jugoslavien
Originalets titel: Kissani Jugoslavia
Författare: Pajtim Statovci
Översättare: Camilla Frostell
Förlag: Norstedts
Utgivningsår: 2014/2016
ISBN: 978-91-1-306927-2
Betyg: 4 av 5

Bokens första mening:
När jag första gången träffade katten var det någonting så förbryllande – som att få se den döda kroppen av hundra goda män samtidigt – att jag målade av den på tjockt akvarellpapper, och när bilden till slut var klar och hade torkat, bar jag den med mig överallt, och inte en människa passerade utan att svara på frågan: Ers höghet, får jag presentera er för min katt?

Om boken:
I det forna Jugoslavien rasar kriget. I utkanten av en finsk småstad gör Emine vad hon måste för att hålla samman spillrorna av sin familj. Vem skulle annars göra det? Sonen Bekim bär på en längtan som är starkare än döden – han söker kontakt, han söker kärlek, när het och tillhörighet. Och sex. Men kan man skapa sig en identitet när man varken hör hemma i det gamla eller det nya? Finns det en plats där en mot och en son kan mötas? Där två kulturer kan mötas?

Min åsikt:
Fantastisk, gripande & vackert skriven!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone