Lejonkvinnan av Erik Fosnes Hansen

LejonkvinnanNummer: 571
Titel:
Lejonkvinnan
Författare: Erik Fosnes Hansen
Förlag: Albert Bonniers
Utgivningsår: 2006/2008
ISBN: 978-91-0-257879-4
Betyg: 2 av 5Om boken:

Ute i korridoren: mummel. Ett ljud, ett slags utbrott, ett stönande, ett egendomligt strupläte tränger dovt igenom den stängda dörren, av vrede eller sorg eller bägge delarna. Sedan blir det tyst. Hela tiden står fru Birgersson och ser på barnet som hon håller i famnen, ser som om hon inte riktigt kan tro det hon ser. Hon tar in synen, gång på gång, som om hon såg det för första gången vid varje ny anblick.

Samma natt som Eva Arctander föda dör hennes mor.
Det nyfödda barnet visar sig lida av ett ovanligt handikapp; hon har hår över hela kroppen och botemedel saknas. Hennes utseende både skrämmer och fascinerar, och ingen på orten har sett eller hört om något liknande förut.
Ensam växer hon upp med sin far, stationsmästaren, som är skicklig på att dölja saker – inte bara sina känslor utan också sitt eget barn. Och Eva, denna klipska och skarpsynta flicka, som lever instängd i ett utseende som skiljer henne från hennes jämnåriga, blir också en mästare på att dölja saker, både inför sig själv och inför andra.

Min åsikt:
Små stycken är mycket intressanta, men tyvärr så är största delen av boken skriven på ett sätt som gör det svårt att förstå och boken innehåller även mycket komplicerade ord.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar