Varför har livet ingen dag? av Gun Ninnisdotter

Varför har livet ingen dag?Nummer: 577
Titel:
Varför har livet ingen dag?
Författare: Gun Ninnisdotter
Förlag: Lindelöws
Utgivningsår: 1991
ISBN 10: 91-88144-03-8
Betyg: 3 av 5


Om boken:

Någonstans där ute bland människorna finns Janne, hennes son. Hon längtar intensivt men hör ingenting i från honom. Han känns förlorad och hon säger ofta till sig själv: Varför har livet ingen dag?
När Gun Ninnisdotter debuterade med Spilld mjölk och röda tulpaner blev hon mycket uppmärksammad. Här hade en kvinna drabbad av svårigheter skrivit en bok om sin Golgatavandring i det svenska folkhemmet.
När Gun till sist dömdes för mordbrand bedarrade hennes kaotiska liv och hon började skriva om sig själv, om att svårigheter går i arv, om hur hon blev gravid och misshandlades. Janne föddes för tidigt men trots allt överlevde han. Då var Gun ännu bara ett barn.
I den här andra romanen är Janne vuxen och ska ta ansvar för sig själv och människor omkring sig. Gun frigör sig alltmer från sin svåra uppväxt, men kärleken till Janne avtar aldrig utan lever istället som ett hopp om att förlusten av honom ska förvandlas till en ny gemenskap.
Min åsikt:
Här får man läsa fortsättningen om Gun och den är berörande på sitt sätt.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar