Nummer: 7898
Titel: Yxmannen
Originalets titel: The Axeman’s Jazz
Författare: Ray Celestin
Översättare: Hanna Williamsson
Förlag: Kalla kulor
Utgivningsår: 2014/2016
ISBN: 978-91-88153-41-8
Betyg: 4 av 5

Bokens första mening:
John Riley snubblade in på Times-Picayunes kontor en och en halv timme efter att han skulle ha börjat jobba.

Om boken:
New Orleans 1919. Den beryktade seriemördaren Yxmannen sätter skräck i staden med sina bestialiska mord.

Kriminalinspektör Michael Talbot utreder fallet men har svårt att hitta ledtrådar. Dessutom bär han på en hemlighet, som till intet pris får komma ut. Luca DAndrea, Michaels tidigare chef, har fått i uppdrag av maffian att ta reda på vem Yxmannen är. Nittonåriga Ida jobbar som sekreterare hos en privatdetektiv, och när hon snubblar över ledtrådar som kan leda till avslöjandet av Yxmannens sanna identitet kan hon inte låta bli att på egen hand försöka utreda mysteriet.

Yxmannen bygger på de händelser som skakade New Orleans mellan 1918 och 1919, då en seriemördare härjade i staden. De brev som förekommer i romanen är autentiska och tros ha skrivits av den verklige Yxmannen.

Min åsikt:
Fängslande, spännande & välskriven!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone