En kort berättelse om traktorer på ukrainska av Marina Lewycka

En kort berättelse om traktorer på ukranskaNummer: 583
Titel: En kort berättelse om traktorer på ukrainska
Författare: Marina Lewycka
Förlag: Prisma
Utgivningsår: 2005/2006
ISBN 10: 91-518-4609-8
ISBN 13: 978-91-518-4609-5
Betyg: 5 av 5


Om boken:

”Två år efter att min mamma hade dött blev min pappa kär i en tjusig blond ukrainsk frånskild kvinna. Han var åttiofyra och hon var trettiosex. Hon briserade i våra liv som en skär fluffig bomb, rörde om de grumliga vattnen, rev upp ett slam av gamla begravda minnen till ytan och gav familjespökena en rejäl känga i baken.”

Systrarna Vera och Nadezjda inser att de måste sätta punkt för en livslång fiendeskap för att rädda sin far som är nybliven änkling. Han har meddelat döttrarna att han ska gifta om sig med sin nya kärlek, en yppig lyckosökerska från Ukraina. Hon är hälften så gammal som han, hyser förkärlek för underkläder i grönt siden och för färdiglagad mat från livsmedelsbutikens frysdisk. Inget hinder är för stort i hennes målmedvetna strävan efter den luxuösa västerländska livsstil hon drömt om.
Min åsikt:
En berörande bok fylld med humor, samtidigt som den är tragisk.

Mycket bra!!!

Vald till månadens bok i augusti 2008.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar