Ett litet liv av Hanya Yanagihara

Nummer: 7924
Titel: Ett litet liv
Originalets titel: A Little Life
Författare: Hanya Yanagihara
Översättare: Niclas Nilsson
Förlag: Albert Bonniers
Utgivningsår: 2015/2016
ISBN: 978-91-0-015887-3
Betyg: 4 av 5

Bokens första mening:
Den elfte lägenheten hade bara en enda garderob, däremot hade den en skjutdörr av glas till en liten balkong, från vilken han såg en man tvärsöver gatan sitta utomhus och röka i bara t-shirt och shorts trots att det var oktober.

Om boken:
Berättelsen om de fyra vännerna JB, Malcolm, Willem och Jude och deras liv i New York spänner över flera decennier och växlar mellan mörker och ljus. Genom åren prövas deras vänskap, men det som håller dem samman är alltid Jude – Jude St Francis, som förblir en gåta även för dem som står honom närmast.

Jude är framgångsrik advokat med ett traumatiskt förflutet som präglar hela hans liv på ett oåterkalleligt sätt. Som kontrast till hans mörka uppväxt står vänskapen till framför allt skådespelaren Willem, vars trofasthet och kärlek håller honom vid liv. Genom åren kommer Jude att slitas mellan självföraktet som styr hans tillvaro och kärleken han inte kan tillåta sig.

Min åsikt:
Vacker, gripande & omskakande!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Föregående

Ett tredje liv av Hédi Fried

Nästa

Tusende våningen av Katherine McGee

1 kommentar

  1. Den här vill jag läsa.

Kommentera

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén