Dödens märken av Veronica Roth

Nummer: 7882
Titel: Dödens märken
Originalets titel: Carve the Mark
Författare: Veronica Roth
Översättare: Katarina Falk
Förlag: Modernista
Utgivningsår: 2017
ISBN: 978-91-7701-595-6
Betyg: 2 av 5

Recensionsexemplar från Modernista!

Bokens första mening:
Fridsblomster blommade alltid när natten var som längst.

Om boken:
Det är en värld full av våld och hämndlystnad. En värld där alla som föds utvecklar en »flödesgåva« – en unik förmåga avsedd att forma framtiden. De flesta har nytta av sina förmågor, men Cyra och Akos har gåvor som samtidigt gör det lättare för andra att kontrollera dem.
Cyra är syster till Ryzek, den brutale tyrann som regerar över Shotet-folket. Cyras flödesgåva ger henne en kombination av smärta och makt – vilket gör det möjligt för hennes bror att utnyttja henne för att plåga sina fiender. Men Cyra är mycket mer än bara ett vapen i sin brors händer: Hon är motståndskraftig, hon kommer snabbt på fötter, hon är smartare än han tror.
Akos är från den fredsälskande nationen Thuvhe och har en gränslös lojalitet till sin familj. Han skyddas själv av sin ovanliga gåva, men när han och hans bror fängslas av Shotet-soldater är Akos beredd att göra vad som helst för att få ut sin bror levande därifrån.
När Akos kastas in i Cyras värld verkar fiendskapen mellan deras länder och familjer oöverstiglig. De måste hjälpa varandra för att överleva – eller förgöra varandra Ska de kunna återta kontrollen över sina flödesgåvor, och återställa maktbalansen i sin värld?

Dödens märken är första delen i en ny serie.

Min åsikt:
Bitvis spännande men seg & föll inte mig i smaken!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, AdlibrisCdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Föregående

Memory of Water av Emmi Itäranta

Nästa

Off grid: en sann historia av Magnus Leijon

1 kommentar

  1. Den här skall jag försöka läsa snart. Skall bli spännande.

Kommentera

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén