De ofria av Janne Lundström

Nummer: 8014
Titel: De ofria
Författare: Janne Lundström
Förlag: Natur & kultur
Utgivningsår: 2017
ISBN: 978-91-27-12742-5
Betyg: 4 av 5

Bokens första mening:
Den gångna natten kom mardrömmen åter till mig.

Om boken:
År 1790 stiger femtonåriga Matilda Möllare i land på den svenska ön S:t Barthélemy i Västindien. Hon ska bo hos sin far, som hon inte känner. Matilda tror sig ha kommit till paradiset och är full av förväntan. Men snart upptäcker hon att hennes far äger slavar. I hushållet finns tvillingarna Witte och Zwarte identiska så när som på en obetydlig skillnad i hudfärg. Hon förfäras över hur illa fadern behandlar Zwarte. En dag hjälper hon pojken att rymma. Något som får katastrofala följder.

Det året har den franska revolutionens krav på rättvisa och frihet spritt sig till Västindien. Efter irrfärder mellan öarna hamnar Zwarte och sedan Witte på Martinique, mitt i det blodiga inbördeskriget mellan revolutionärer och kungatrogna.

Min åsikt:
Fängslande, gripande & stark!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, AdlibrisCdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

2 svar till “De ofria av Janne Lundström“

  1. hamnar i inkorg och i en av högarna med olästa att läsa:=)
    kul hitta ny boksida…

  2. Välkommen hit =)

Kommentera