Nummer: 8036
Titel: Maigret på nattklubb
Originalets titel: Maigret au Picratt’s
Författare: Georges Simenon
Översättare: Gunnel Vallquist
Förlag: Atlantis
Utgivningsår: 1951/2016
ISBN: 978-91-7353-861-9
Betyg: 4 av 5

Bokens första mening:
Under sin nattrond kom konstapel Jussiaume punktligt som en klocka till ständigt samma ställen.

Om boken:
I Montmartre, i hörnet av Rue Fontaine och Rue Pigalle, var nattklubben Picratt’s röda skylt en av de få som ännu var tända när konstapel Jussiaume gick sin nattrond. Den färgade den våta stenläggningen så att det såg ut som blodpölar på den. Nu slocknade Picratt’s neonskylt. Arlette, strippan med det kopparfärgade håret, närmade sig honom på sina skyhöga klackar: ”Jag har något att anmäla för polisen.” På polisstationen berättar hon att hon hört en man säga att han tänkte ”mörda grevinnan”. Polisen sätter ingen särskilt tilltro till henne och Maigret får strax ta hand om fallet med två strypta kvinnor: en grevinna och Arlette…

Min åsikt:
Spännande, underhållande & fängslande!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, AdlibrisCdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone