Nummer: 8032
Titel: Dumhet
Originalets titel: Heimska
Författare: Eiríkur Örn Norðdahl
Översättare: John Swedenmark
Förlag: Rámus.
Utgivningsår: 2015/2016
ISBN: 978-91-86703-59-2
Betyg: 4 av 5

Bokens första mening:
Áki Talbot stod vid fotändan av sängen och knullade kvinnan – som visst hette Sigurbjörg och stod på alla fyra framför honom – för allt han var värd just när strömmen gick och den lilla gröna lampan på webbkameran – som han hade sett fram emot att få spruta på, eftersom han var övertygad om att Leníta tittade – slocknade.

Om boken:
I en närliggande framtid har författarparet Áki och Lénita Talbot råkat skriva i det närmaste samma roman. Nu lever de separerade men ännu inte skilda i Ísafjörður och plågar varandra med sex och svartsjuka. Det är en framtid där vi ständigt är övervakade och hela tiden kan iaktta varandra och strävar efter att iakttas av varandra. En framtid som liknar vår samtid där människor ständigt söker efter mening och där sociala medier skapar självupptagna personligheter. Samtidigt står försök till förändring för dörren, men ingen vet längre vem som har kontrollen.

Min åsikt:
Fascinerande & fängslande med lysande språk!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, AdlibrisCdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone